Veel gestelde vragen:

1. Minimum leeftijd;
2. Het examen;
3. Vooraf; 
4. De rit;
5. Fouten;
6. De uitslag;
7. Het rijbewijs ophalen;
8. Na afloop van het examen;
9. Onze gegevens.

1. Minimum leeftijd
Voor deelname aan het theorie-examen moet je minimaal 16 jaar zijn praktijkexamen moet je minimaal 17  jaar geworden zijn na 1 november 2011. Je mag dan ook met 16.5 jaar beginnen met rijlessen.
Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

2. Het examen
Het praktijkexamen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Vraag je instructeur om mee te rijden en bij het eindgesprek aanwezig te zijn, zodat het mogelijk is om na het examen het één en ander nog eens door te spreken.

3. Vooraf
In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereiding en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto.

4. De rit
Dan begint de rit. Deze rit bestaat uit 2 gedeelten, een deel wordt gereden op aanwijzingen en een deel moet er zelfstandig gereden worden. Dit kan middels een navigatiesysteem, clusteropdrachten of het rijden naar een coördinatiepunt.De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op tien examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verrichtingen.

5. Fouten
Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Als je tijdens de tussentijdse toets een vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen, dan wordt dit onderdeel overgeslagen bij het eerste examen.

6. De uitslag
Direct na afloop vertelt de examinatorde uitslag.
Ben je gezakt, dan licht de examinator toe welke onderdelen onvoldoende waren.

7. Het rijbewijs ophalen
Ongeveer 5 dagen nadat je het rijbewijs hebt aangevraagd kun je het rijbewijs ophalen.

8. Na afloop van het examen
Als je geslaagd bent wordt de uitslag digitaal verzonden en moet je binnen een half jaar het rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

9. Onze gegevens:
Telefoonnummer: 06-22122244
Email: info@rijschoolsms.nl
IBAN rekeningnrNL68 INGB 0005 623438 
Rijschoolnr.: 6758F5